Mėlynių milteliai – tai supermaistas, pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintų mėlynių uogų, kurios sumaltos iki miltelių. Juose išsaugota natūrali mėlynių nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių mėlynių milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą subtiliu mėlynių skoniu bei nuspalvins maistą natūralia mėlynai violetine mėlynių spalva.
Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovinti produktai išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintose mėlynėse gausu vitaminų A, E, K, C, B6, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat mėlynėse gausu mineralinių medžiagų – tiamino, riboflavino, niacino, folio rūgšties, kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies ir cinko, gausu antioksidantų, kurie saugo nuo oksidacinio streso.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Mėlynių miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
- Įsiberkite žiupsnelį vasaros į savo lėkštę! 😊
Mėlynės turi didelę naudą mūsų organizmui
Mėlynėse yra daug antioksidantų, kurie saugo mūsų ląsteles nuo oksidacinio streso. Oksidacinis stresas organizme atsiranda tada, kai gaminamų laisvųjų radikalų kiekis viršija organizme esančių antioksidantų kiekį, arba nusilpsta imuninė sistema. Oksidacinis stresas gali sukelti nuovargį, hipertenziją, sąnarių skausmą, galvos skausmą, diabetą, nerimą, nemigą, atminties praradimą ir t.t. Todėl būtina nuolat valgyti maistą, kuriame yra daug antioksidantų, vienas jų – mėlynių milteliai, kuriuos galima vartoti su maistu visus metus, nepriklausomai nuo sezono.
Mėlynėse daug vitamino A, C, E ir K, jie užtikrina gerą kaulų būklę bei sveiką regėjimą. Mėlynių nauda mūsų akims žinoma nuo seno, mėlynės pagerina bendrą akių būklę, taip pat pagerina gebėjimą matyti tamsoje.
Mėlynėse gausu antocianinų, ypač delfinidinų ir cianidinų. Būtent jie mėlynėms suteikia mėlyną spalvą ir turi neįtikėtinų savybių gerinant mūsų sveikatą, tai antioksidacines, priešnavikines, priešuždegimines, hipoglikemines ir antimikrobines savybes.
Paulina Vyšniauskaitė (Administratorius) –
Super
Jurgita Brandišauskaitė (Administratorius) –
Aukštos kokybės produktas ir greitas pristatymas
Indre Ziuraitiene (Administratorius) –
Indre
Vilma Gylienė (Administratorius) –
Puikus produktas. Pusę šaukštelio į jogurtą pilnai užtenka. Skanu.