Morkų milteliai – tai supermaistas, pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintų morkų, kurios sumaltos iki miltelių. Juose išsaugota natūrali morkų nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių morkų milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą ryškiu saldžiu morkų skoniu bei nuspalvins maistą natūralia oranžine morkų spalva.
Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovintos morkos išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintose morkose gausu vitamino A (beta karotinas), C, B6, D, E, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat morkose gausu mineralinių medžiagų – kalio, fosforo, mangano, geležies, kalcio, folio rūgšties, niacino, magnio. Morkose gausu skaidulų, kurios padeda sklandžiam virškinimo darbui, mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, skaidulomis ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Morkų miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Salotoms
- Makaronams
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
Įsiberkite vitaminų į savo lėkštę! 😊
Morkų nauda mūsų organizmui
Morkų milteliuose gausu beta karotino (vitaminas A), liuteino ir zeaksantino, kurie labai naudingi mūsų akims. Jie saugo mūsų tinklainės audinį, todėl sumažina tikimybę susirgti glaukoma, katarakta ar kitomis akių ligomis. Beta karotenas, liuteinas ir poliacetilenas padeda ne tik akims, bet ir gali padėti sunaikinti leukemijos ląsteles, stabdo jų dauginimąsi. Taip pat beta karotenas gali padėti apsaugoti kepenų veiklą, mažinti riebalų kiekį kepenyse, pašalinti toksinus iš organizmo.
Morkos stiprina imunitetą dėl jose esančių gausių antioksidantų bei vitamino B6. Jie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais mūsų organizme ir mažina uždegimą bei saugo ląsteles nuo oksidacinio streso. Todėl reguliarus morkų vartojimas gali padėti stabdyti ląstelių senėjimą ir medžiagų apykaitos ligų vystymąsi, padėti palaikyti gerą širdies veiklą, o tai dar labiau sustiprina morkose esantis kalis.
Antioksidantai ir vitaminas A puiki apsauga nuo žalingo saulės poveikio, kartu jie padeda odai išlikti sveikai, atsinaujinti, palaikyti drėgmę plaukuose, naguose bei odoje.
Morkos nėra kaloringos, jose beveik nėra riebalų ir visiškai nėra cholesterolio, todėl tai puikus maistas padedantis sulieknėti.
Džiovintos morkos, jų milteliai, puiki alternatyva mėgautis morkų skoniu ir vitaminais ištisus metus!
Erika (Administratorius) –
👍
Artur (Administratorius) –
Skonis nepatiko, vis del to svežia morka skaniau 🙂