Spanguolių milteliai – tai supermaistas, pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintų spanguolių uogų, kuriuose išsaugota natūrali spanguolių nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių spanguolių milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą sodriu rūgštoku spanguolių skoniu bei nuspalvins maistą natūralia raudona spanguolių spalva.
Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovinti produktai išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintuose spanguolėse gausu vitamino C, E, B6, K, B grupės vitaminų, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat spanguolėse gausu mineralinių medžiagų – geležies, mangano, kalcio, vario, magnio, fosforo, seleno, cinko, kurie saugo mūsų organizmą nuo oksidacinio streso. Spanguolėse gausu maistinių skaidulų, kurios užtikrina gerą virškinimo sistemos veiklą.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Spanguolių miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
Spanguolės turi didelę naudą mūsų organizmui
Ne veltui žmonės spanguoles vadina supermaistu. Spanguolės neatsiejamos nuo sveikų šlapimo takų. Jose esantis didelis proantocianidinų kiekis saugo šlapimo takus nuo bakterijų, kurios sukelia infekcijas. Todėl kilus šlapimo takų uždegimui, rekomenduojama vartoti spanguolių miltelius, kuriuose dar daugiau proantocianidinų, nei šviežiose spanguolėse, bei kreiptis į gydytojus.
Spanguolės turtingos fenolio rūgščių, flavanoidų, proantocianidinų, triterpenoidų, kurie veikia antioksidantiškai, todėl vartodami spanguoles, apsisaugome nuo daugelio lėtinių ligų. Spanguolės padeda užkirsti kelią širdies ligoms, diabetui, mažina uždegimą ir karščiavimą, veikia prieš bakterijas, turi antiseptinį poveikį.
Spanguolėse daug antocianinų, kurie ne tik nudažo uogas tamsia raudona spalva, bet ir turi priešvėžinį ir priešuždegiminį poveikį. Antocianinai taip pat prisideda prie kepenų ligų prevencijos, mažina kraujospūdį, gerina regėjimą, širdies ir kraujagyslių sveikatą. Tiriant spanguolių įtaką kraujospūdžiui, pastebėta įtaka ir svorio sumažinimui, gerino „gerojo“ cholesterolio kiekį kraujyje.
Spanguolėse esantys polifenoliai gali būti natūralus ginklas nuo dantų ėduonies, jie naikina ėduonį sukeliančią bakteriją Streptococcus mutans.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.