Pasiruoškite apetitą žadinančiam aviečių kvapui virtuvėje vos ištraukus sausainius iš orkaitės! Šie sausainiai net neabejojame, bus kartojami ne vieną kartą. Džiaugiamės galėdami pristatydami jums skanų ir paprastą receptą, kuris suteiks jums malonumą kiekvieną kartą, kai gersite arbatą ar kavą.
Reikės:
- 40 gr. SoTU SoTU aviečių miltelių
- 180 gr. miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 50 gr. kambario temperatūros sviesto
- 40 gr. pieno
- 1 kiaušinis
- 1 žiupsnis druskos
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės.
- Išplakite kiaušinį, supilkite pieną ir įberti druskos ir vanilinio cukraus. Gerai išmaišykite visus ingredientus.
- Kitame dubenyje išsijokite miltus, suberkite SoTU SoTU aviečių miltelius ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite visus sausus ingredientus.
- Užmaišykite tešlą, pridėdami sausų ingredientų mišinį į sviestą ir kiaušinį. Tešlą gerai išminkykite, tačiau nesistenkite perdaug perminkyti, kad nesusidarytų per daug sviesto. Tešla gali būti truputį lipni, tačiau nepridėkite daugiau miltų, nes sausainiai gali būti perkišti ir kieti.
- Išminkytą tešlą pabarstykite miltu ir iškočiokite apie 3-4 mm storio blyną. Išspausti norimas sausainių figūrėles galite naudoti stiklinę arba supjaustyti juostelėmis ar kvadratėliais.
- Perkelkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (viršus-apačia) 180°C temperatūroje 10-15 minutes, kol sausainiai gražiai pakils.
- Atvėsinkite ir mėgaukitės minkštais sausainiais, kurie bus kupini aviečių rūgštelės skonio!
Jei po skanavimo dar liks keli sausainiai, laikykite juos sandariai, taip išsaugosite juos minkštus! Galite būti tikri, kad šie skanūs aviečių sausainiai taps jūsų naujais mėgstamais užkandžiais!