Apie kiaulpienių naudą žmogaus organizmui galima rasti daugybę informacijos nuo senolių išminčių iki šiuolaikinių mokslinių straipsnių. Todėl siūlome pasiruošti tikrai naudingą kiaulpienių šaknų arbatą (angl. dandelion root tea), kurią galite skaninti pagal savo skonį ją pasaldinant, ar įsispaudžiant citrinų sulčių.
Kiaulpienių šaknų arbatos ruošimui reikia skirti šiek tiek daugiau laiko nei kiaulpienių žiedų arbatos ruošimui, tik tokiu atveju yra išgaunamos visos naudingosios kiaulpienių šaknų naudos mūsų organizmui. Tokią paruoštą arbatą galite išgert iš ryto, arba pasiskirstyti nedidelius kiekius visai dienai, bet būkite atsargūs gerdami vakare, nes arbata gali sukelti jėgų antplūdį ir naktis bus bemiegė. Taip virta arbata turės žemišką, kiek saldų skonį su nedideliu kartumu. Tokiu atveju organizmas po truputį pasisavins visas kiaulpienių šaknų naudas:
- Kiaulpienių šaknis gali padėti kepenimsir virškinimo sistemai skatinant tulžies gamybą.
- Kiaulpienių šaknis gali būti veiksminga priešvėžinė alternatyva, nes joje gausu terpenoidų ir polisacharidų.
- Kiaulpienių šaknys padeda palaikyti normalų skysčių susilaikymą organizme, todėl gali padėti išvalyti skysčių kaupimąsi sąnariuose.
- Kiaulpienių šaknys gausios antioksidantų, mineralų bei vitaminų.
Kiaulpienių šaknų arbatai paruošti reikės:
- 1 a.š. SoTU SoTU kiaulpienių šaknų miltelių
- 300ml vandens
- Mėgstamo saldiklio
Gaminimas:
- Užvirkite 300ml vandens, įberkite šaukštelį kiaulpienių šaknų miltelių ir virkite ant silpnos ugnies apie
- Perkoškite, pasaldinkite mėgstamu saldikliu, medumi, ar kitu mėgstamu priedu. Nebijokite eksperimentuoti!
Taip paruoštą kiaulpienių arbatą galite gurkšnoti visą dieną nedideliais kiekiais, pagardinti cikorija, imbieru, citrina ar kitu mėgstamu prieskoniu.
Kiaulpienių šaknų kavos ruošimas beveik nesiskiria nuo arbatos ruošimo, tačiau pagrindinis skirtumas – miltelių paskrudinimas.
Kiaulpienių šaknų kavai paruošti reikės:
- 1 a.š. SoTU SoTU kiaulpienių šaknų miltelių
- 300ml vandens
- Mėgstamo saldiklio
Gaminimas:
- Ant nedidelės ugnies keptuvėje intensyviai maišant paskrudinkite kiaulpienių šaknų miltelius. Kuo ilgiau skrudinsite, tuo intensyvesnį kiaulpienių šaknų kavos skonį gausite, todėl pirmam kiaulpienių šaknų kavos puodeliui siūlome skrudinti trumpai ir nuimti nuo ugnies vos pajutus pasklidusį kiaulpienių šaknų kvapą. Paskrudintus kiaulpienių šaknų miltelius laikykite stikliniame sandariame
- Užvirkite 300ml vandens, įberkite šaukštelį skrudintų kiaulpienių šaknų miltelių ir virkite ant silpnos ugnies apie
- Perkoškite, pasaldinkite mėgstamu saldikliu, medumi, ar pienu.
Skanaus!