SoTu SoTu aviečių milteliai – tai supermaistas, žemoje temperatūroje džiovintų aviečių milteliai, kuriuose išsaugota natūrali aviečių nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių aviečių milteliai, kurie praturins Jūsų mitybą sodriu aviečių skoniu bei nuspalvins maistą natūralia rožine aviečių spalva.
Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovinti produktai išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintose avietėse gausu vitaminų C, A, E, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat avietėse gausu mineralinių medžiagų, tai kalio, kalcio, magnio, fosforo, natrio, vario bei jodo, nedidelis kiekis riebalų.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, fermentais ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis. Avietės turi didelę maistinę naudą.
SoTU SoTu aviečių miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
Avietės turi didelę naudą mūsų organizmui
Aviečių nauda žinoma nuo seno, mūsų protėviai naudojo avietes įvairiausioms ligoms gydyti, ypač aviečių lapus karščiavimui mažinti. Ir tikrai ne veltui, nes džiovintose avietėse gausu salicilo rūgšties, kuri tarsi natūralus aspirinas mažina uždegimą, todėl džiovintas avietes naudinga vartoti sergant gripu, angina ar kitomis peršalimo ligomis.
Tarp valgomųjų augalinių maisto produktų raudonosios avietės suteikia vieną didžiausių maistinių skaidulų 100 kcal ir yra vieni iš nedaugelio augalinių maisto produktų, kurie yra elagitaninų ir antocianinų šaltinis. Elagitaninai ir antocianinai yra pagrindiniai antioksidantų junginiai.
Avietėse esančios medžiagos gerina apetitą, normalizuoja žarnyno ir skrandžio darbą, stabilizuoja medžiagų apykaitą. O tai gali įtakoti sumažėjusį kraujospūdį, pagerėjusį lipidų profilį, sumažėjusį aterosklerozės vystymąsi, pagerėjusią kraujagyslių funkciją, stabilizavimą diabeto simptomų bei geresnį pažeistų smegenų funkcinį atsigavimą.
Neįtikėtina, bet avietėse esantys polifenoliai, gali stabdyti Alzheimerio ligos progresavimą.
Avietės tarsi natūralus antidepresantas. Jose esančios fitocheminės medžiagos padeda sumažinti patirimą stresą, depresiją, taip pat pagerina miegą.
Erika (Administratorius) –
Super! Labai patiko, pirksiu dar ☺️
Paulina Vyšniauskaitė (Administratorius) –
Super