Braškių milteliai – tai supermaistas, pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintų braškių uogų, kurios sumaltos iki miltelių. Juose išsaugota natūrali braškių nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių braškių milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą vasarą primenančiu braškių skoniu bei nuspalvins maistą natūralia rausva braškių spalva.
Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovintos braškės išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintose braškėse gausu vitamino C, K, E, B, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat braškėse gausu mineralinių medžiagų – geležies, magnio, fosforo, kalcio, kalio, folio rūgšties, mažas riebalų kiekis, žemas glikemijos indeksas, tačiau natūralaus cukraus taip pat yra. Braškėse gausu skaidulų bei antioksidantų.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, skaidulomis ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Braškių miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Salotoms
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
- Įsiberkite žiupsnelį vasaros į savo lėkštę! 😊
Braškių nauda mūsų organizmui
Braškėse gausu flavonoidų, tai parodo jų ryški raudona spalva, kuo braškė raudonesnė, tuo daugiau joje yra flavonoidų, kurie pasireiškia kaip natūralūs antioksidantai. Vienas iš braškėse esančių flavonoidų yra fisetinas, kuris gali turėti gydomąjį potencialą gydant depresiją.
Braškės dėl jose esančių antioksidantų puikiai veikia kraujotaką.
Braškių uogos yra vienos iš mažiausiai cukraus turinčių uogų, o tai didelis privalumas sergantiems diabetu. Braškės kupinos daugybės skaidulų, kurios padeda išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje, gali sumažinti cukraus kiekio kraujyje padidėjimą, kuris paprastai atsiranda po valgio.
Džiovintų braškių milteliai puikus maistas turintiems antsvorio ir metantiems svorį, esantiems širdies ir kraujagyslių ligų, insulto ir diabeto rizikose. Taip pat mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Džiovintos braškės, jų milteliai, puiki alternatyva mėgautis braškių skoniu visus metus!
Paulina Vyšniauskaitė (Administratorius) –
Spalvos tikėjausi ryškesnės kaip liofilizuotų
Anonymous (Administratorius) –
Labai patiko