SoTu SoTu bruknių milteliai – tai supermaistas, pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintų bruknių uogų, kurios sumaltos iki miltelių. Juose išsaugota natūrali bruknių nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių bruknių milteliai, kurie praturins Jūsų mitybą ryškiu rūgštoku bruknių skoniu bei nuspalvins maistą natūralia raudona bruknių spalva.
Svarstote kaip paruošti bruknes žiemai išsaugant geriausias jų savybes? Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovintos bruknės išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintose bruknėse gausu vitaminų A, C, E ir K1, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat bruknėse gausu mineralinių medžiagų – geležies, kalcio, natrio, kalio, magnio, mangano ir cinko, tai viskas, ko reikia, skaisčiai odai, stipriems kaulams, nagams bei plaukams. Bruknėse mažas riebalų ir cukraus kiekis, gausu antioksidantų, todėl puikiai tinka siekiantiems numesti svorio. Džiovintose bruknėse gausu skaidulų, kurios puikiai sureguliuos virškinimą.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, skaidulomis ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Bruknių miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Salotoms
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
Įsiberkite vitaminų į savo lėkštę! 😊
Bruknių nauda mūsų organizmui
Bruknės pasižymi priešuždegiminėmis, antioksidacinėmis, priešvėžinėmis savybėmis.
Bruknės turi didžiausią kiekį antioksidantų lyginant su kitomis uogomis. Antioksidantai svarbūs mūsų organizmui, nes apsaugo nuo ląstelių pažeidimo, kuris sukelia vėžį, širdies ir kraujagyslių bei degeneracines ligas, lėtinius uždegimus. Taip pat bruknės puikiai veikia apsauginiu antioksidaciniu poveikiu net valgant riebų maistą, svoris augo lėčiau, o insulino kiekis nevalgius buvo mažesnis.
Bruknių vartojimas puikiai veikia cholesterolio kiekį, iš dalies apsaugo nuo metabolinio poveikio, kurį sukelia riebaus maisto vartojimas. Taip pat pastebėtas kepenų trigliceridų kiekio sumažėjimas reguliariai vartojant bruknes.
Neįtikėtina, bet džiovintose bruknėse antioksidacinės savybės išauga iki penkių kartų, todėl džiovintas bruknes vartoti dar naudingiau nei žalias bruknes!
Bruknės kaip ir raudonieji serbentai puikiai slopina kasos lipazės aktyvumą, todėl rekomenduojama vartoti bruknes esant kasos uždegimui.
Tik reguliarus uogų vartojimas ištisus metus gali užkirsti kelią ar sumažinti širdies bei kraujagyslių bei kitas degeneracines ligas.
Džiovintos bruknės, jų milteliai, puiki alternatyva mėgautis bruknių skoniu ir vitaminais ištisus metus!
Ernesta D. (Administratorius) –
Kokybiška
Ingrid (Administratorius) –
Naudoju ant varškės ir grabo lis. Labai gerai. Dar neišbandžiau, bet noriu pažiūrėt, kai bus su jais skysčiuose, ar ištirps.