Burokėlių milteliai – tai supermaistas, pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintų burokėlių, kurie sumalti iki miltelių. Juose išsaugota natūrali burokėlių nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių burokėlių milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą ryškiu saldžiu burokėlių skoniu bei nuspalvins maistą natūralia ryškia raudona burokų spalva.
Svarstote kaip paruošti burokėlius žiemai išsaugant geriausias jų savybes? Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovinti burokai išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintuose burokuose gausu vitaminų C, B grupės, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat burokuose gausu mineralinių medžiagų – daug folio rūgšties, betaino, mangano, magnio, vario, kalio, cinko, geležies, jodo. Burokėliuose gausu skaidulų bei pektinų, kurie padeda sklandžiam virškinimo darbui, mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, skaidulomis ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Burokėlių miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Salotoms
- Makaronams
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
Įsiberkite vitaminų į savo lėkštę! 😊
Burokėlių nauda mūsų organizmui
Burokėliai yra daržovė, kurioje gausu nitratų, antioksidantų ir fenolio junginių, kurie yra susiję su širdies ir kraujagyslių sistemos veiklos ir fizinio krūvio gerinimu. Burokėliuose esantys nitratai puikiai veikia kraujotakos sistemą, gali sumažinti kraujospūdį, taip pat pagerinti atmintį ir būti prevencinė priemonė prieš degeneracines ligas, tokias kaip demencija.
Burokėliai gerina virškinimą dėl juose esančių rūgščių, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, skaidulos padeda virškinimo procesui, o betainas apsaugo kepenis nuo suriebėjimo.
Burokėliuose gausu folio rūgšties, kuri neatsiejama nuo naujų ląstelių gamybos bei hemoglobino kiekio balanso. Folio rūgštis labai svarbi nėščioms moterims.
Džiovintuose burokėliuose yra daugiau antioksidacinių bei organinių rūgščių, nei natūraliose burokėlių sultyse ar virtuose burokėliuose. Antioksidantai padeda organizmui kovoti su uždegiminiais procesais, taip pat mažina lėtinių ligų riziką.
Džiovinti burokėliai, jų milteliai, puiki alternatyva mėgautis burokų skoniu ir vitaminais ištisus metus!
Erika (Administratorius) –
❤️
Danguolė Zulonienė (Administratorius) –
Puikus produktas
Anonymous (Administratorius) –
Geras skonis, suteikia maistui sodria spalva
Artur (Administratorius) –
Pirksiu kita karta