Kiaulpienių šaknų milteliai – tai supermaistas, pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintos kiaulpienių šaknų, kurios sumaltos iki miltelių. Juose išsaugota natūrali kiaulpienių šaknų nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių kiaulpienių šaknų milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą vitaminais ir mineralais bei kartoku kiaulpienių šaknų skoniu bei nuspalvins maistą natūralia rusva kiaulpienių šaknų spalva.
Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovintos kiaulpienių šaknys išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintose kiaulpienių šaknyse gausu vitaminų A, C, K, E, B grupės, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat kiaulpienių šaknyse gausu mineralinių medžiagų – folio rūgšties, geležies, kalcio, magnio ir kalio. Šaknyse gausu antioksidantų ir skaidulų – inulino, tai padeda palaikyti sveiką žarnyną.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, skaidulomis ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Kiaulpienių šaknų miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Arbatai arba kiaulpienių šaknų kavai ruošti (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 95°C)
- Padažams
- Salotoms
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
- Įsiberkite vitaminų į savo lėkštę! 😊
Kiaulpienių šaknų nauda mūsų organizmui
Kiaulpienių šaknyse gausu antioksidantų, kurie užtikrina mūsų organizmo apsaugą nuo oksidacinio streso. Oksidacinis stresas organizme atsiranda tada, kai gaminamų laisvųjų radikalų kiekis viršija organizme esančių antioksidantų kiekį, arba nusilpsta imuninė sistema. Oksidacinis stresas gali sukelti nuovargį, hipertenziją, sąnarių skausmą, galvos skausmą, diabetą, nerimą, nemigą, atminties praradimą ir t.t. Kiaulpienių šaknyse gausu beta karotino – natūralaus antioksidanto, kuris gali apsaugoti nuo ląstelių pažeidimo ir oksidacinio streso.
Polifenolio junginiai, natūraliai randami kiaulpienių šaknyse, gali padėti mažinti uždegimą. Nors uždegimas mūsų organizme yra imuniteto natūralus atsakas į sužalojimą, tačiau ilgalaikis uždegimas gali sukelti nuolatinį pažeidimą.
Kiaulpienių šaknyse esančios cikorijos ir chlorogeno rūgštis gali padėti mažinti cukraus kiekį kraujyje. Atlikti tyrimai rodo, kad šie junginiai gali pagerinti insulino sekreciją ir gliukozės (cukraus) įsisavinimą. Dėl to pagerėja jautrumas cholesteroliui ir sumažėja cukraus kiekis kraujyje.
Kiaulpienių šaknys nuo seno naudojamos ir kaip diuretikas – skysčių pertekliui iš organizmo pašalinti, o tai gali padėti sumažinti kraujospūdį. Taip pat teigiamą įtaką kraujospūdžiui daro šaknyse esantis kalis.
Kiaulpienių šaknys, žiedai bei lapai valo kepenis. Tyrimai rodo, kad kiaulpienių šaknų ekstraktas gali sumažinti kepenyse besikaupiančių riebalų perteklių, pagerinti inkstų veiklą bei sumažinti oksidacinį stresą.
Rima Stanevičienė (Administratorius) –
Galėsiu įvertinti kai po kurio laiko pasidarysiu kraujo tyrimus.
VALDAS (Administratorius) –
Labai geras produktas.
Nijolė S. (Administratorius) –
Produktas patiko.
Toma S. (Administratorius) –
Dar neilgai naudoju, dėl poveikio nežinau. Atrodo kokybiškai.
Inga T. (Administratorius) –
puikus gaminys ir geriausia kaina!:)
Ingrid (Administratorius) –
Darau arbatą. Veikia kaip diuretikas
Anonymous (Administratorius) –
Produktas labai patiko