Šaltalankių milteliai – tai supermaistas, kuris pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintų šaltalankių uogų, kurios sumaltos iki miltelių. Juose išsaugota natūrali šaltalankių nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių šaltalankių milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą ryškiu aštriai rūgštoku šaltalankių skoniu bei nuspalvins maistą natūralia geltona šaltalankių spalva.
Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovintos šaltalankių uogos išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintose šaltalankiuose gausu vitamino C, E, kurie būtini mūsų geram imunitetui palaikyti. Taip pat šaltalankių uogose gausu mineralinių medžiagų – folio rūgšties, geležies, kalio. Šaltalankiuose gausu omega-3, omega-6, omega-7, omega-9 riebalų rūgščių, mononesočiųjų riebalų, kurie gerina širdies ir kraujagyslių būklę, stiprina imunitetą ir gerina medžiagų apykaitą. Šaltalankių uogas nudažantis beta karotino pigmentas mūsų organizme paverčiamas vitaminu A, kuris labai naudingas mūsų odai, akims ir imuninei sistemai.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, skaidulomis ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Šaltalankių miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Salotoms
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
Įsiberkite vitaminų į savo lėkštę! 😊
Šaltalankių nauda mūsų organizmui
Mokslininkai šaltalankį įvardina kaip unikalų augalą, atsižvelgiant į jo cheminę sudėtį ir gydomąsias savybes, kurios kyla iš šaltalankio sudėties. Nors šaltalankių uogų fitocheminė ir maistinė vertė labai skiriasi priklausomai nuo rūšies, auginimo sąlygų, derliaus nuėmimo laiko, uogų laikymo sąlygų, tačiau jų vertė nenuginčijama.
Šaltalankių uogose gausu omega-3, omega-6 ir oleino rūgšties, taip pat fitosterolių, kurie vaidina svarbų vaidmenį širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikoje, įskaitant kraujospūdžio mažinimą, trombocitų susidarymą.
Šaltalankių uogose esančios omega-3 (alfa-linoleno) ir omega-6 (linolo) riebalų rūgštys labai svarbios mūsų organizmui ir būtinos normaliam vaikų augimui ir vystymuisi. Omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštis, kuri sveikame organizme virsta GLA rūgštimi, gaunama tik su maistu, atsakinga už sveikus nagus, ilgus ir žvilgančius plaukus, sudrėkintą, nepleiskanojančią odą, todėl šaltalankių uogos gali pagerinti odos būklę sergant egzema (atopinis dermatitas), padėti spuoguotai odai ir sudrėkinti sausas akis.
Šaltalankių uogas nudažantis beta karotino pigmentas mūsų organizme paverčiamas vitaminu A, kuris labai naudingas mūsų odai, akims ir imuninei sistemai.
Net ir džiovintose šaltalankių uogose gausu vitamino C, nes uogose nėra askorbato oksidazės – fermento, kuris atsakingas už vitamino C suskaidymą.
Šaltalankių uogose esanti folio rūgštis, vitaminas C ir E, padeda išvengti oksidacinio streso organizme, o skaidulos padeda išvengti virškinamojo trakto sutrikimų.
Paulina Vyšniauskaitė (Administratorius) –
Super
Vilija (Administratorius) –
Puikus produktas.