Špinatų milteliai – tai supermaistas, pagamintas iš žemoje temperatūroje džiovintų špinatų, kurie sumalti iki miltelių. Juose išsaugota natūrali špinatų nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralių špinatų milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą subtiliu špinatų skoniu bei nuspalvins maistą natūralia žalia špinatų spalva.
Žemoje temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 45°C, džiovinti špinatai išlaiko didžiąją dalį vitaminų ir mineralų, natūraliai randamų produktuose. Todėl džiovintuose špinatuose gausu vitamino A, C, E, K1, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat špinatuose gausu mineralinių medžiagų – geležies, kalcio, magnio, natrio, folio rūgšties. Taip pat špinatuose gausu skaidulų, kurios neatsiejamos nuo geros virškinimo sistemos.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, skaidulomis ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Špinatų miltelius naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 60°C)
- Padažams
- Salotoms
- Makaronams
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
Įsiberkite vitaminų į savo lėkštę! 😊
Špinatų nauda mūsų organizmui
Špinatų milteliai kupini įvairiausių maistinių medžiagų, kurios neša didžiulę naudą mūsų organizmui.
Špinatuose be galo daug vitamino A, liuteino, kurie neatsiejami nuo geros akių tinklainės būklės, tai mažina tikimybę susirgti glaukoma, katarakta ir kitomis akių ligomis.
Špinatai stiprina imunitetą dėl juose esančių gausių antioksidantų bei vitamino C, A. Jie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais mūsų organizme ir mažina uždegimą bei saugo ląsteles nuo oksidacinio streso. Todėl reguliarus špinatų vartojimas gali padėti stabdyti ląstelių senėjimą ir medžiagų apykaitos ligų vystymąsi, užkirsti kelią vėžiui.
Antioksidantai ir vitaminas A puiki apsauga nuo žalingo saulės poveikio, kartu jie padeda odai išlikti sveikai, atsinaujinti, palaikyti drėgmę plaukuose, naguose bei odoje.
Špinatai puikus maistas sergantiems diabetu, nes špinatų glikemijos indeksas (GI) gana žemas. Todėl špinatai staigiai neužkelia gliukozės kiekio kraujyje, taip sumažindami nuovargio, širdies ligų, nuotaikų svyravimo, diabeto tikimybę, kuri kyla vartojant maistą su dideliu GI.
Džiovinti špinatai, jų milteliai, puiki alternatyva mėgautis špinatų skoniu ir vitaminais ištisus metus!
Danguolė Zulonienė (Administratorius) –
Puikus produktas