Sausas medus – nesikristalizuoja, nėra klampus, todėl lengva dozuoti, o svarbiausia išsaugo visas savo vertingąsias savybes! Sausas medus – tikras supermaistas, kuriame išsaugota natūrali medaus nauda – vitaminai bei mineralai. Tai natūralaus medaus milteliai, kurie praturtins Jūsų mitybą saldžiu medaus skoniu bei turtingu medaus kvapu.
Sausas medus – tai unikalus medaus gaminys, kuris specialia technologija atomizuojamas iki mikrodalelių ir iš jo išgarinama drėgmė. Tokiu būdu gautas sausas medus išlaiko visas savo gerąsias savybes, vitaminus ir mineralus. Todėl sausame meduje gausu B grupės vitaminų, vitamino C, kurie būtini mūsų gerai savijautai palaikyti. Taip pat meduje gausu mineralinių medžiagų – geležies, kalio, kalcio, magnio, natrio, bei gliukozės, fruktozės, sacharozės.
Naudodami šį sausą medų praturtinsite savo mitybą natūraliais, gerai įsisavinamais vitaminais, mineralais ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis!
Sausą medų naudokite:
- Kokteiliams
- Košėms
- Jogurtams
- Kepiniams
- Desertams
- Arbatai (vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 45°C, taip išsaugosite visas naudingąsias savybes)
- Padažams
- Ir kitiems eksperimentams virtuvėje 😊
Medus turi didelę naudą mūsų organizmui
Nors medaus nauda žinoma nuo seno ir kiekvienas skleidžiame iš lūpų į lūpas, bet mokslinių tyrimų atlikta palyginus nedaug. Tačiau atlikti tyrimai patvirtina nenuginčijamą medaus naudą mūsų organizmui.
Medus kupinas antioksidantų, vitamino C, kurie saugo mūsų ląsteles nuo oksidacinio streso kovodami su laisvaisiais radikalais. Oksidacinis stresas organizme atsiranda tada, kai gaminamų laisvųjų radikalų kiekis viršija organizme esančių antioksidantų kiekį, arba nusilpsta imuninė sistema. Oksidacinis stresas gali sukelti nuovargį, hipertenziją, sąnarių skausmą, galvos skausmą, diabetą, nerimą, nemigą, atminties praradimą ir t.t. Pažeistos ląstelės greičiau sensta, prisideda prie vėžio rizikų.
Medus turi priešuždegiminių savybių, bei turi priešgrybelinį poveikį ir veikia antibakteriškai, todėl medų naudinga vartoti ne tik profilaktiškai, bet ir pajutus pirmuosius peršalimo simptomus.
Vilma Gylienė (Administratorius) –
Pabarstyti ant blynelių …Skanu.