Mums įprasto tinginio variantų yra daugybė, kiekvienas turime savo mėgstamiausią tinginio receptą, tačiau siūlome išbandyti vasariškai gaivų desertą – vasaros tinginį, kuris nepaliks abejingų. Šis vasaros tinginys lengvas ir skanus desertas yra puiki galimybė išnaudoti sezoninių uogų skonį.
Rinkitės mėgstamų uogų miltelius iš SoTU SoTU, kurie suteiks šiam desertui švelnios tekstūros ir puikios uogų gaivos. Net jei neturite šviežių uogų, drąsiai jas keiskite mūsų uogų milteliais. Tokiu atveju berkite 100 gr. SoTU SoTU uogų miltelių ir sumažinkite varškės kiekį iki 350gr., o sviesto kiekį iki 180gr.
Mūsų pasiūlytas receptas yra labai paprastas, tad nieko nelaukiant, galite pradėti ruošti jį jau šiandien!
Reikės:
- 350 gr. sausainių
- 400 gr. 9% varškės
- 50 gr. SoTU SoTU braškių miltelių
- 220 gr. kambario temperatūros sviesto
- 200 gr. šilauogių, juodųjų serbentų, braškių ar kitų mėgstamų uogų
- 6 v.š. cukraus
- 90 gr. graikiško jogurto
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
- Sausainius sutrupinkite nedideliais gabaliukais.
- Varškę su sviestu ir graikišku jogurtu, braškių miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską ištrinkite su trintuvu iki vientisos purios masės.
- Į ištrintą masę sudėkite sausainius ir gerai išmaišykite, bet nesutrinkite. Gerai išmaišius sausainius, sudėkite uogas ir atsargiai išmaišykite, kad nesusitrintų.
- Kepimo popieriumi išklokite indą arba naudokite silikoninę formą, sukrėskite visą masę į formą ir lengvai suspauskite suformuodami vasaros tinginį.
- Uždenkite paruoštą vasaros tinginį ir dėkite į šaldytuvą bent keturioms valandoms, o geriausiai palikite tinginį šaldytuve per naktį.
Toks vasaros tinginys yra gaivus ir kupinas skonių. Jo paruošimas užtrunka vos kelias minutes, o rezultatas tikrai nusipelno pasimėgavimo akimirkos. Pabūkite tinginiais ir leiskite sau mėgautis šiuo skaniu desertu!